Anarchy in the AC discussie-avonden

Zwarte Vlag Collectief organiseert de komende maanden nog meer discussie-avonden onder de noemer “anarchy in the ac”. Het is nog steeds de bedoeling dat eender wie iets kort voorbereid heeft voor de discussie. Dit kan vanalles zijn – een tekst van een liedje waar je inspiratie uit haalt, een stuk uit een boek, een pamflet dat je eens ergens las, mijmeringen en twijfels, jouw visie op een bepaald “deel” van anarchisme of iets dat ermee te maken heeft, … . Zolang het maar een band heeft met de praktijk en het niet louter een theoretische oefening wordt.

Hun visietekst over de discussie-avonden :

“Zwarte Vlag Collectief doet een voorstel : Anarchy in the Assez!

De anarchie, wat voor een beest is dat eigenlijk? Is er iets zoals de anarchie? Hoe streven we er het best naar? Hoe proberen we haar het best in ons dagelijks leven toe te passen? Welke tactieken werken? Welke niet?

Het Zwarte Vlag Collectief stelt voor om tweewekelijks samen te komen en over deze en gelijkaardige vragen te discussiëren. Elke keer bereidt wie dat wil iets voor. Dat kan vanalles zijn, bijvoorbeeld: voorlezen uit een boekfragment, een voorbereide tekst, één zinnetje, een flyer, een filmpje, een idee, … .

De enige voorwaarde is dat er een link met (toekomstige) praktijk bestaat. Het ZVC denkt namelijk dat het nutteloos is om louter theoretisch avonden te organiseren. We willen onszelf voeden met ideeën, ja. Maar alleen als we met die ideeën ook iets doen. De straat op, de nacht in, tegen de status qua. Het sociale conflict tegemoet… “

De volgende ontmoetingen vinden plaats op volgende maandagen om 19u in ’t Assez :

  • 2 april
  • 16 april
  • 30 april
  • 14 mei
  • 28 mei