Maandag 30 april

De discussie-avond van het Zwarte Vlag Collectief van maandag 30 april zal NIET doorgaan! Die avond zal er een volkskeuken (om 20u) en filmvoorstelling (om 21u) doorgaan onder de stadshal van Gent (Emile Braunplein).

DEMAIN S’ENTÊTE (2018)

Filmvoorstelling en benefiet voor de zone à défendre (ZAD) in Notre-Dame-des-Landes (NDDL).

Op 9 april begon de ontruiming van de ZAD in Notre-Dame-des-Landes, net ten noorden van de Franse stad Nantes. Dit natuurgebied dat al meer dan tien jaar door honderden activisten en boeren wordt bezet, is een proeftuin geworden voor collectieven om zelfvoorzienend samen te leven buiten de Franse staat. ZAD begon als een actie tegen de ontwikkeling van een luchthaven, groeide uit tot een symbool voor de strijd tegen megalomane projecten en voor een andere manier van productie en samenleven.

De aanwezigheid van de zadisten in combinatie met een brede regionale en internationale solidariteit kon de bouw van de luchthaven verhinderen, een overwinning van formaat! De Franse staat was evenwel niet van plan om de blijvende aanwezigheid en activiteiten van de zadisten te tolereren. Er moest een duidelijk signaal komen ten aanzien van de mensen die een leven proberen uit te bouwen buiten de contouren van de staat. Het resultaat was de gewelddadige ontruiming en de vernietiging van verschillende woonsten en projecten. Deze acties hebben als doel het voortbestaan van de zone, onder haar huidige vorm, te hypothekeren.
(voor meer achtergrondinformatie zie: https://zad.nadir.org/?lang=fr en http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/04/16/mislukte-ontruiming-van-de-zad-en-sociale-onrust-in-frankrijk)

We tonen de film ‘DEMAIN S’ENTÊTE’, die de inzet van deze strijd tastbaar maakt. De film wordt voorafgegaan door een (vegetarische) maaltijd. (vrije bijdrage)

vanaf 20:00 eten en drinken
vanaf 21:00 filmvoorstelling