De Zwarte Vlag is terug!

De herfst is weer in ’t land, academiejaren beginnen langs alle kanten op te starten, Schild & Vrienden blijken even grote klootzakken te zijn als we vermoedden en de gehate staat is nog steeds onze vijand.
Zwarte Vlag wil jullie bij deze opnieuw uitnodigen om naar onze discussie avonden te komen. Een woordje uitleg daaromtrent:
“Vaak worden we kotsmisselijk van de wereld waarin we leven. Door de verzuring van de maatschappij voelen we ons vaak geïsoleerd. Door de opkomst van hippe social media lijkt het kiezen tussen facebook en isolatie, tussen tinder en eenzaamheid. Op internet kan je alle informatie vinden, maar de leugens staan op gelijke hoogte als de waarheid, manipulatie is de norm.
 
Wij zijn aanhangers van het gesproken woord, de gedrukte flyer, de verf op de muur. We willen de realiteit veranderen en daarom willen we de realiteit beter begrijpen. Door te praten met elkaar. Niet als ouwe zakken die citaten van stoffige anarchisten uitwisselen, maar als gelijken rond de tafel. Bij ons geen ‘experten’ die uiteenzettingen komen geven. Of je nu de volledige infotheek hebt uitgelezen of analfabeet bent, elke mens is uniek en we kunnen dus allemaal dingen leren van elkaar.
 
We willen graag elke maand in het AC samenkomen, elke 3e maandag van de maand. Elke keer kiest wie dat wil een nieuw onderwerp. Onze voorkeur gaat uit naar onderwerpen die ons helpen in onze dagelijks strijd, want theorie zonder praktijk is bezigheidstherapie. De focus ligt op laagdrempelig taalgebruik en niet-hiërarchische communicatie.”
Ons proces is dus een beetje veranderd. In plaats van twee keer in de maand, komen we nu één keer in de maand samen. Kwestie van energie besparen, op andere dingen ook kunnen focussen (er is heel veel gruwel in de wereld om tegen te vechten) en gewoon liever één keer te goei dan twee keer half z’n gat.
Onderaan vind je de poster van de discussieavonden. Het staat iedereen uiteraard vrij om die af te printen, op te hangen en te verspreiden.
De eerste discussieavonden zullen plaatsvinden op de maandagen: 15/10, 19/11 & 17/12.
They Live
Met vriendelijke, doch enigszins ongeduldige, maar vooral strijdbare groeten.
Het Zwarte Vlag Kollektief